You are here
Home >

Evenemangen är främst till för att få fler människor ut i naturen och att njuta av ett aktivt sunt liv, men också för de vetgiriga som vill veta mer om historia. Ofta sammanfaller dessa två, då det vanligtvis anordnas vandringar på Omberg, berget mittemellan sjöarna Vättern och Tåkern. Dessa turer är guidade, inte bara för säkerhetens skull utan även i berättarsyfte. Guiden, eller guiderna ifall det är flera till en stor grupp, är väl pålästa om Ombergs historia och har ofta nischat sig på ett specifikt ämne för att bidra med ett djup. Grupperna försöks hållas små, ofta inte mer än tio deltagande ifall det inte finns mer än en guide.

På senare tid har det även satsats på att ta hit biologer som kan berätta om den växtlighet som finns på Omberg, växternas karakteristiska drag, hur de förändras med årstiderna med mera. Deltagarna får även med sig en uppslagsbok som handlar om olika blommor och deras indelning, namngivning samt historia. Boken är inte bunden till evenemanget och behöver inte lämnas tillbaka.

Det går lika bra att boka en plats på ett evenemang online som på plats, vid vandrarhemmet. När du bokar en vandring får du 2-3 dagars övernattning, mat för två dagar, tillbehör såsom kåsor samt en övernattning på hemmet. Evenemangen är alltid inplanerade från fre-sön.

Top